Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi sertésragu recept

Bakonyi sertésragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 50 dkg sertés comb vagy lapocka
    • 30 dkg gomba
    • 15 dkg húsos füstölt szalonna
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 dl tejföl
    • 2 ek finom liszt
    • 1 csapott ek pirospaprika
    • őrölt fekete bors

    Elkészítése:

    A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

    A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk.

    Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.

    Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó,szarvacska / tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá