Bakonyi sertésragu galuskával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús (comb vagy lapocka)
- 10 dkg füstölt szalonna
- só
- őrölt fekete bors
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma,
- 1 kk őrölt piros paprika
- 2 fehér paprika
- 1 db paradicsom
- 30 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 kk mustár
Elkészítése:
A húst kockára darabolom, kevés olajon fehéredésig pirítom, sózom, borsozom, majd felöntöm kevés vízzel, hogy párolódjon.
A szalonnát apróra vágom, zsírjára sütöm.
Közben a hagymát, a fehér paprikát, paradicsomot és a gombát is feldarabolom.
A szalonnához először a hagymát adom és üvegesre párolom, majd a gombát, fehér paprikát, paradicsomot és erős tűzön gyorsan zsírjára pirítom. Tűzről levéve rászórom a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, kb 1 dl vizet, ízlés szerint sót, borsot és összeforralom.
Beleteszem a félig megpuhult húst levével együtt és tartalék lángon tovább főzöm. Ha már megpuhult behabarom.
A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 kk porcukrot, 1 evőkanál lisztet csomómentesre kikeverek és lassan a raguhoz adom, majd összeforralom.
Galuskával tálaltam. Tuskó gombát használtam az ételben.