Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvás-mozarellás sertéstarja baconbe tekerve recept

Aszalt szilvás-mozarellás sertéstarja baconbe tekerve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6-7 szelet sertéstarja (csontozott)
    • 1 cs mozzarella
    • 6-7 szelet bacon
    • 25 dkg aszalt szilva
    • kurkuma
    • őrölt fahéj
    • olaj
    • 0,5 dl bor
    • őrölt színes bors

    Elkészítése:

    A tarjaszeleteket vékonyra kiklopfolom, megsózom, meghintem kurkumával és fahéjjal, kicsit eldörzsölgetem a húson. Minden hússzelet közepére teszek 3 nagyobb aszalt szilvát és 2 kis mozzarella golyót. Összetekerem, jó szorosan, széleit behajtom, hogy ne follyon ki belőle a töltelék. Végül rátekerek mindegyik kis batyura egy szelet bacont.

    Egy kisebb tepsibe teszem a batyukat, megszórom színes borssal. Aláöntök egy kis olajat, majd a vörösbort, ettől kellemes aromája lesz, mivel jól harmonizál a fahéjas aszalt szilvás töltelékkel és lefedem alufóliával.

    Előmelegített sütőben körülbelül 200 fokon 45 percet sütöm fólia alatt, majd a fóliát levéve még 15-20 percet pirítom a husikat.
    Krumplipürével tálalom.
    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá