Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos-mézes sertéskaraj recept

Ananászos-mézes sertéskaraj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéskaraj vagy sertéscomb
    • 1,5 dl ananászlé
    • 8 szelet konzerv körananálsz
    • 1 evőkanál mustár
    • 1 dl méz
    • olaj
    • bors

    Elkészítése:

    A sertéskarajt 2-3 cm mélyen csíkokban bevágjuk. Sózzuk, borsozzuk (a mélyedésekben is). Az ananászkarikákat félbevágjuk, és a mélyedésekbe helyezzük. Az ananászlevet, a mustárt és a mézet összekeverjük. Egy tepsit, vagy egy megfelelő nagyságú jénai tálat kikenünk olajjal (zsírral), befektetjük a húst, ráöntjük a mártást.

    Alufóliával lefedjük és közép meleg sütőben kb. másfél órán át sütjük. Ha a hús megpuhul, levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük. A hús teljes elkészülte előtt 4-5 perccel mellé rakjuk a maradék ananászt és visszatesszük a sütőbe.

    Ha kész, a húst kivesszük. A pecsenyeléhez 1 dl főzőtejszínben elkevert 1 kávéskanálnyi keményítőt adunk és felfőzzük. Köretként burgonyapürét vagy párolt rizst adunk.

    Tipp:

    A recept némi eltéréssel Toró Elza “A 100 legjobb mézes finomság”c. receptkönyvében szerepel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá