Almás palacsintatésztában sült karajszeletek recept

Hozzávalók:
- 70 dkg csont nélküli karaj
- só
- liszt
A palacsintatésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg finomliszt
- 2 dl szódavíz
- 2 közepes alma reszelve
A sütéshez:
- 7 dl étolaj
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
Az almákat meghámozzuk, majd lereszeljük. A tojásokat felverjük elektromos géppel, majd a szódavízzel, liszttel is alaposan elkeverjük.
Legvégül hozzákeverjük a durvára reszelt almát. (A levét nem kell kinyomkodni.)
Az olajat felhevítjük, a hússzeleteket lisztben kissé megforgatjuk, majd az almás palacsintatésztába mártjuk.
Fedő alatt, lassú tűznél mindkét oldalát szép világosra sütjük.
Nagyon finom, kellemes ízű, omlós hús lett a végeredmény.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Egy kicsi maradt a palacsintatészta masszából, ahhoz tettem egy kevés lisztet, pici sütőport, és golyó formában kisütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »