Almás palacsintatésztában sült karajszeletek recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg csont nélküli karaj
- só
- liszt
A palacsintatésztához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg finomliszt
- 2 dl szódavíz
- 2 közepes alma reszelve
A sütéshez:
- 7 dl étolaj
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
Az almákat meghámozzuk, majd lereszeljük. A tojásokat felverjük elektromos géppel, majd a szódavízzel, liszttel is alaposan elkeverjük.
Legvégül hozzákeverjük a durvára reszelt almát. (A levét nem kell kinyomkodni.)
Az olajat felhevítjük, a hússzeleteket lisztben kissé megforgatjuk, majd az almás palacsintatésztába mártjuk.
Fedő alatt, lassú tűznél mindkét oldalát szép világosra sütjük.
Nagyon finom, kellemes ízű, omlós hús lett a végeredmény.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Egy kicsi maradt a palacsintatészta masszából, ahhoz tettem egy kevés lisztet, pici sütőport, és golyó formában kisütöttem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.