Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alföldi rántott szelet sajttal töltve, pirított paradicsomos zöldbabbal recept

Alföldi rántott szelet sajttal töltve, pirított paradicsomos zöldbabbal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 70-80 dkg darált hús (sertés v. marha)
    • 10 dkg sajt (ementáli, trappista)
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 50 dkg zöldbab
    • 3-4 paradicsom
    • bazsalikom
    • petrezselyem zöldje
    • őrölt kömény
    • bors

    Panírozáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A darált húshoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát (vagy együtt daráljuk le), sóval és egy kevéske őrölt köménnyel ízesítjük, majd alaposan összedolgozzuk.

    A sajtot kis darabkákra vágjuk.

    A húsos masszát 4-8 részre osztjuk, először golyókat formázunk belőlük, aztán az enyhén megnedvesített tenyerünkben ellapítjuk. Az egyik felére sajt darabkákat és egy-két levél bazsalikomot rakunk. Összehajtjuk, lenyomkodjuk úgy, hogy a szélei jól összetapadjanak.

    Az így kapott húsokat ügyesen, „bátor mozdulatokkal” hagyományos módon bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.

    A szeletek „lazasága” miatt ajánlatos puszta kézzel végezni a panírozást.

    A zöldbabot feldaraboljuk (én most csak ketté vágtam) és forró, sós vízben roppanós puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.

    Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk. Amikor sercenős forró, beledobjuk a zöldbabot, és percek alatt megpirítjuk. Az utolsó pillanatokban hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, a durvára aprított petrezselyemzöldet és bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, tálaljuk.

    Tipp:

    A vegyes darált hús összetétele kedvünkre változhat, de én a 70-30 sertés-marhára „esküszöm”.

    A alföldi rántott szelet sajttal töltve, pirított paradicsomos zöldbabbal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 144 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek