Hozzávalók:
Panírozáshoz:
Elkészítése:
A darált húshoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát (vagy együtt daráljuk le), sóval és egy kevéske őrölt köménnyel ízesítjük, majd alaposan összedolgozzuk.
A sajtot kis darabkákra vágjuk.
A húsos masszát 4-8 részre osztjuk, először golyókat formázunk belőlük, aztán az enyhén megnedvesített tenyerünkben ellapítjuk. Az egyik felére sajt darabkákat és egy-két levél bazsalikomot rakunk. Összehajtjuk, lenyomkodjuk úgy, hogy a szélei jól összetapadjanak.
Az így kapott húsokat ügyesen, „bátor mozdulatokkal” hagyományos módon bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.
A szeletek „lazasága” miatt ajánlatos puszta kézzel végezni a panírozást.
A zöldbabot feldaraboljuk (én most csak ketté vágtam) és forró, sós vízben roppanós puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk. Amikor sercenős forró, beledobjuk a zöldbabot, és percek alatt megpirítjuk. Az utolsó pillanatokban hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, a durvára aprított petrezselyemzöldet és bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, tálaljuk.
A vegyes darált hús összetétele kedvünkre változhat, de én a 70-30 sertés-marhára „esküszöm”.