Töltött rántott palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 12 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- 1 csipet só
- 0,5 dl szénsavas ásványvíz
- 1 ek olaj
- 1 dkg élesztő
Töltelék:
- 15 dkg csirkemáj
- 15 dkg gomba
- 10 dkg bacon szalonna
Elkészítése:
Palacsinta készítése:
Minden hozzávalót robotgéppel csomómentesre keverünk. Félretesszük pihenni fél-1 órát. Ha nagyon besűrűsödik, akkor egy kevés vízzel hígítsuk, majd süssük ki.
Töltelék készítése:
A csirkemájat megmossuk, szárazra töröljük és csíkokra szeleteljük. A csiperkegombát meghámozzuk, a tönkjét kivágjuk, megmossuk és szintén feldaraboljuk.
A szalonnát apró kockára vágjuk és egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a darabolt gombát, majd végül a csirkemájat is. Sózzuk, borsozzuk és 15-20 perc alatt készre főzzük.
Az elkészített palacsintákba töltjük a májas ragut, feltekerjük, az oldalát behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. Bepanírozzuk és forró olajban pár perc alatt kisütjük.
Burgonyapürével, tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »