Töltött rántott palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 12 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1,5 dl tej
- 1 csipet só
- 0,5 dl szénsavas ásványvíz
- 1 ek olaj
- 1 dkg élesztő
Töltelék:
- 15 dkg csirkemáj
- 15 dkg gomba
- 10 dkg bacon szalonna
Elkészítése:
Palacsinta készítése:
Minden hozzávalót robotgéppel csomómentesre keverünk. Félretesszük pihenni fél-1 órát. Ha nagyon besűrűsödik, akkor egy kevés vízzel hígítsuk, majd süssük ki.
Töltelék készítése:
A csirkemájat megmossuk, szárazra töröljük és csíkokra szeleteljük. A csiperkegombát meghámozzuk, a tönkjét kivágjuk, megmossuk és szintén feldaraboljuk.
A szalonnát apró kockára vágjuk és egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a darabolt gombát, majd végül a csirkemájat is. Sózzuk, borsozzuk és 15-20 perc alatt készre főzzük.
Az elkészített palacsintákba töltjük a májas ragut, feltekerjük, az oldalát behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. Bepanírozzuk és forró olajban pár perc alatt kisütjük.
Burgonyapürével, tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

