Tojásrántotta lazaccal és sajtos besamel mártással recept
Elkészítése:
Első lépésként besamel mártását készítünk. A vajat egy teflon serpenyőben felolvasztjuk hozzáadjuk a lisztet, és felöntjük a tejjel.
Csomómentesre keverjük és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A 8 tojásból elkészítjük a rántottát. Ha lehet akkor olyan edényt használjunk, ami tűzálló, mert később a sütőbe is berakjuk.
Ha nincs ilyen edényünk akkor egy sima serpenyőben is elkészíthetjük a rántottát és amikor már majdnem kész átöntjük egy sütésálló tálba.
Nagyon fontos, hogy nem kell készre sütni, még remegjen a teteje, majdnem folyós legyen a rántottánk.
Sózzuk, borsozzuk, majd rátépkedjük a füstölt lazacot és a koktélrákot. Megszórjuk egy marék apróra vágott snidlinggel és ugyanennyi reszelt parmezánnal.
A besamel mártáshoz 10 dkg sajtkrémet és 1 tojást keverünk, ráöntjük a rántotta tetejére, egyenletesen elkenjük rajta és még egy nagy marék parmezánnal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









