Sajtos, koktélrákos pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg burgonya
- 15 dkg liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 8 dkg margarin
Töltelék:
- 25-30 dkg fagyasztott, előfőzött koktélrák
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej vagy főzőtejszín
- 10 dkg reszelt sajt
- parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 csokor kapor (én nem szeretem ezért 1 ek apróra vágott metélőhagymát tettem bele)
Elkészítése:
A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. Langyosan meghámozzuk és áttörjük. Amikor kihűlt rászórjuk a lisztet és a sütőport.
Az olvasztott margarinnal lágy tésztát gyúrunk. Ha túl kemény lenne akkor 3-4 evk. vizet teszünk hozzá.
Egy 22-24 cm-es piteformát vagy tortaformát kivajazunk és a tésztával kibéleljük, úgy hogy pereme is legyen. A tészta puha, kinyújtani nem tudjuk, csak a forma aljára nyomkodjuk.
A rákot kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük és a tésztára szórjuk. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, belenyomjuk a fokhagymát és az apróra vágott kaporral/metélőhagymával, sóval, borssal tovább ízesítjük.
A keveréket ráöntjük a rákra, megszórjuk parmezánnal és reszelt sajttal. 190 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
A sajtos, koktélrákos pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »