Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos, koktélrákos pite recept

Sajtos, koktélrákos pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 15 dkg burgonya
    • 15 dkg liszt
    • 1 kiskanál sütőpor
    • 8 dkg margarin

    Töltelék:

    • 25-30 dkg fagyasztott, előfőzött koktélrák
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej vagy főzőtejszín
    • 10 dkg reszelt sajt
    • parmezán
    • 1 gerezd fokhagyma
    • só, bors
    • 1 csokor kapor (én nem szeretem ezért 1 ek apróra vágott metélőhagymát tettem bele)

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. Langyosan meghámozzuk és áttörjük. Amikor kihűlt rászórjuk a lisztet és a sütőport.

    Az olvasztott margarinnal lágy tésztát gyúrunk. Ha túl kemény lenne akkor 3-4 evk. vizet teszünk hozzá.

    Egy 22-24 cm-es piteformát vagy tortaformát kivajazunk és a tésztával kibéleljük, úgy hogy pereme is legyen. A tészta puha, kinyújtani nem tudjuk, csak a forma aljára nyomkodjuk.

    A rákot kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük és a tésztára szórjuk. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, belenyomjuk a fokhagymát és az apróra vágott kaporral/metélőhagymával, sóval, borssal tovább ízesítjük.

    A keveréket ráöntjük a rákra, megszórjuk parmezánnal és reszelt sajttal. 190 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.

    A sajtos, koktélrákos pite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 192 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 14 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá