Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. Langyosan meghámozzuk és áttörjük. Amikor kihűlt rászórjuk a lisztet és a sütőport.
Az olvasztott margarinnal lágy tésztát gyúrunk. Ha túl kemény lenne akkor 3-4 evk. vizet teszünk hozzá.
Egy 22-24 cm-es piteformát vagy tortaformát kivajazunk és a tésztával kibéleljük, úgy hogy pereme is legyen. A tészta puha, kinyújtani nem tudjuk, csak a forma aljára nyomkodjuk.
A rákot kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük és a tésztára szórjuk. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, belenyomjuk a fokhagymát és az apróra vágott kaporral/metélőhagymával, sóval, borssal tovább ízesítjük.
A keveréket ráöntjük a rákra, megszórjuk parmezánnal és reszelt sajttal. 190 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.