Sajtos, koktélrákos pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sajtos, koktélrákos pite

Hozzávalók:
Tészta:

  • 15 dkg burgonya
  • 15 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 8 dkg margarin

Töltelék:

  • 25-30 dkg fagyasztott, előfőzött koktélrák
  • 2 tojás
  • 2 dl tej vagy főzőtejszín
  • 10 dkg reszelt sajt
  • parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 csokor kapor (én nem szeretem ezért 1 ek apróra vágott metélőhagymát tettem bele)

Elkészítése:

A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. Langyosan meghámozzuk és áttörjük. Amikor kihűlt rászórjuk a lisztet és a sütőport.

Az olvasztott margarinnal lágy tésztát gyúrunk. Ha túl kemény lenne akkor 3-4 evk. vizet teszünk hozzá.

Egy 22-24 cm-es piteformát vagy tortaformát kivajazunk és a tésztával kibéleljük, úgy hogy pereme is legyen. A tészta puha, kinyújtani nem tudjuk, csak a forma aljára nyomkodjuk.

A rákot kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük és a tésztára szórjuk. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, belenyomjuk a fokhagymát és az apróra vágott kaporral/metélőhagymával, sóval, borssal tovább ízesítjük.

A keveréket ráöntjük a rákra, megszórjuk parmezánnal és reszelt sajttal. 190 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.