Puszta szelet recept

Hozzávalók:
Páchoz:
- 1 evőkanál steak fűszerkeverék
- 1/2 evőkanál fokhagymapor
- 3 evőkanál étolaj
- 8 szelet borjúhús (comb vagy felsál)
Lecsóhoz:
- 2 fej vöröshagyma
- 2 kg lecsópaprika
- 2 hegyes erős paprika
- 1 kg paradicsom
- bors
- só
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Velőhőz:
- 1 nagyobb fej hagyma
- 30 dkg velő (sertés agyvelő)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- só
- bors
- friss petrezselyem apróra vágva (opcionális)
- 1 teáskanál pirospaprika
Tálaláshoz:
- sült szalonna
- adagonként 1 tükörtojás
Elkészítése:
A pác hozzávalóit elkeverjük, majd a bepácoljuk vele a húst. Ezután hűtőbe rakjuk, amíg a többi hozzávalót elkészítjük.
Elkészítjük a lecsós alapot. A paprikát vágjuk fel, de a csumáját ne tegyük bele az ételbe. A paradicsom szárát vágjuk ki, majd vágjuk szeletekre.
Dinszteljük meg a hagymát. A hagymás alapra rátesszük a paprikát és a paradicsomot. Öntünk alá egy kevés vizet, majd lefedjük és hagyjuk, hogy a saját levében 30-35 perc alatt megpárolódjon. Sózzuk és borsozzuk. Verjük fel a tojásokat, majd öntsük a lecsóalapra. 4-5 percig folyamatos kevergetés mellett belefőzzük a tojásokat a lecsóba.
Tegyük félre a lecsót és készítsük el a velőt: a hagymát felaprítjuk és zsíron megdinszteljük. Amint szép aranybarna, tegyük rá a velőt. Nagy lángon gyakran kevergetve megpirítjuk, majd sózzuk és erősen borsozzuk. Amint kész, átkeverjük még pirospaprikával is.
A velőt keverjük el a lecsóban.
A szalonna szeleteket süssük ropógosra serpenyőben.
Egy serpenyőben süssük meg a tükörtojásokat is.
A tálaláshoz rakjunk a tányérra egy szelet húst, majd tegyünk a tetejére a velőkrémből egy nagyobb adagnyit. A velőkrém tetejére rakjuk rá a tükörtojást, majd a sült szalonnát is. Az elkészült ételet ízlés szerint tálaljuk valamilyen körettel. Jól ilik hozzá a steak vagy sült burgonya.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »