Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyári vegyes sült tál recept

Nyári vegyes sült tál
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 közepes cukkini
    • 4 csirke alsócomb
    • 4 csirkeszárny
    • 4 pár virsli
    • 8 szelet vékony bacon
    • 6 cső kukorica
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 evőkanál kacsazsír
    • kb 2 teáskanál só
    • 1 teáskanál borsikafű
    • 1 mokkáskanál fokhagyma granulátum
    • 1 evőkanál méz
    • 2 dl vörösbor

    Elkészítése:

    Egy peremes tepsibe öntjük a meglangyosított kacsazsírt. A húst megmossuk, kissé besózzuk

    A kukoricákat megpucoljuk, ketté törjük, a vöröshagymát meghámozva vékonyra szeleteljük, a virsliket körbetekerjük a baconnal.

    Mindezeket elrendezzük a tepsiben. A mézben elkeverjük a fűszereket, hozzáöntjük a bort és ráöntjük a tepsiben várakozókra.

    Sütőben 200 °C-on sütjük fedetlenül. Időnként megnézzük, megforgatjuk, hogy minden oldaluk piruljon. A virslik korábban elkészülnek, azokat szedjük ki hamarbb

    Végül minden darabot tálakra halmozva tálalunk, vegyes zöldség körettel.

    Tipp:

    Szerencsés, akinek van a kertben kemencéje, abban ideális az ilyen vegyes sült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá