Nyári vegyes sült tál

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini
  • 4 csirke alsócomb
  • 4 csirkeszárny
  • 4 pár virsli
  • 8 szelet vékony bacon
  • 6 cső kukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • kb 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál borsikafű
  • 1 mokkáskanál fokhagyma granulátum
  • 1 evőkanál méz
  • 2 dl vörösbor

Elkészítése:

Egy peremes tepsibe öntjük a meglangyosított kacsazsírt. A húst megmossuk, kissé besózzuk

A kukoricákat megpucoljuk, ketté törjük, a vöröshagymát meghámozva vékonyra szeleteljük, a virsliket körbetekerjük a baconnal.

Mindezeket elrendezzük a tepsiben. A mézben elkeverjük a fűszereket, hozzáöntjük a bort és ráöntjük a tepsiben várakozókra.

Sütőben 200 °C-on sütjük fedetlenül. Időnként megnézzük, megforgatjuk, hogy minden oldaluk piruljon. A virslik korábban elkészülnek, azokat szedjük ki hamarbb

Végül minden darabot tálakra halmozva tálalunk, vegyes zöldség körettel.

Tipp:

Szerencsés, akinek van a kertben kemencéje, abban ideális az ilyen vegyes sült.