Habcsók recept
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 9 evőkanál átszitált porcukor
- 1 kiskanál kukoricaszirup vagy kukoricakeményítő
Színezéshez:
- tetszőleges színű gél állagú festék
- spatula
Elkészítése:
A porcukrot egy szűrőn keresztül átszitáljuk.
A tojásfehérjét elkezdjük felverni. Amikor már kicsit habos, elkezdjük a cukrot adagolni hozzá kanalanként. 2 perc elteltével tesszük a következő adag kanál cukrot. Addig rakjuk így bele a cukrot, amíg el nem fogy.
Hozzáadjuk a keményítőt vagy a szirupot, amit óvatosan beledolgozunk a habba. Ha már jó kemény és sűrű a hab, nem esik le a keverőlapátról, elkészült a hab alapunk.
A habzsákba belerakjuk a nyomócsövet, majd egy mérőkancsóba, ami egyenes falú, beleállítjuk. Az ételfestékekből a spatulákra nyomunk egy kisebb adagot. Elfektetjük a kancsót és a spatulával a festéket végighúzzuk a habzsák oldalán. A habzsák minden oldalára tegyünk tetszőleges csíkokat a festékekből.
A színezet habzsákba töltjük a tojáshabot, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe közepes nagyságú vagy kisebb halmokat nyomunk belőle.
Előmelegített, 100 fokos sütőben 90 percig szárítjuk a habcsókokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









