Habcsók recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 9 evőkanál átszitált porcukor
- 1 kiskanál kukoricaszirup vagy kukoricakeményítő
Színezéshez:
- tetszőleges színű gél állagú festék
- spatula
Elkészítése:
A porcukrot egy szűrőn keresztül átszitáljuk.
A tojásfehérjét elkezdjük felverni. Amikor már kicsit habos, elkezdjük a cukrot adagolni hozzá kanalanként. 2 perc elteltével tesszük a következő adag kanál cukrot. Addig rakjuk így bele a cukrot, amíg el nem fogy.
Hozzáadjuk a keményítőt vagy a szirupot, amit óvatosan beledolgozunk a habba. Ha már jó kemény és sűrű a hab, nem esik le a keverőlapátról, elkészült a hab alapunk.
A habzsákba belerakjuk a nyomócsövet, majd egy mérőkancsóba, ami egyenes falú, beleállítjuk. Az ételfestékekből a spatulákra nyomunk egy kisebb adagot. Elfektetjük a kancsót és a spatulával a festéket végighúzzuk a habzsák oldalán. A habzsák minden oldalára tegyünk tetszőleges csíkokat a festékekből.
A színezet habzsákba töltjük a tojáshabot, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe közepes nagyságú vagy kisebb halmokat nyomunk belőle.
Előmelegített, 100 fokos sütőben 90 percig szárítjuk a habcsókokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »