Habcsók recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 9 evőkanál átszitált porcukor
- 1 kiskanál kukoricaszirup vagy kukoricakeményítő
Színezéshez:
- tetszőleges színű gél állagú festék
- spatula
Elkészítése:
A porcukrot egy szűrőn keresztül átszitáljuk.
A tojásfehérjét elkezdjük felverni. Amikor már kicsit habos, elkezdjük a cukrot adagolni hozzá kanalanként. 2 perc elteltével tesszük a következő adag kanál cukrot. Addig rakjuk így bele a cukrot, amíg el nem fogy.
Hozzáadjuk a keményítőt vagy a szirupot, amit óvatosan beledolgozunk a habba. Ha már jó kemény és sűrű a hab, nem esik le a keverőlapátról, elkészült a hab alapunk.
A habzsákba belerakjuk a nyomócsövet, majd egy mérőkancsóba, ami egyenes falú, beleállítjuk. Az ételfestékekből a spatulákra nyomunk egy kisebb adagot. Elfektetjük a kancsót és a spatulával a festéket végighúzzuk a habzsák oldalán. A habzsák minden oldalára tegyünk tetszőleges csíkokat a festékekből.
A színezet habzsákba töltjük a tojáshabot, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe közepes nagyságú vagy kisebb halmokat nyomunk belőle.
Előmelegített, 100 fokos sütőben 90 percig szárítjuk a habcsókokat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »