Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű bárány piláf recept

Egyszerű bárány piláf
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg bárányhús
    • 2 vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 ek curry por
    • 2 bögre rizs (50 dkg)
    • 0,8-1 l csirke alaplé
    • 50 dkg paradicsom
    • 10 dkg aszalt sárgabarack
    • 1 csokor petrezselyem zöld
    • 4 ek olaj

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd felkockázzuk.

    Egy nagyobb lábasban az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a felaprított vöröshagymát és megdinszteljük.

    Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a húst, a curryport, és fedő alatt a hús puhulásáig főzzük. A közben elfőtt levet vízzel pótoljuk.

    Amikor majdnem puha a hús, hozzáadjuk a rizst, elkeverjük, hozzáadjuk a lebőrözött, felaprított paradicsomot és a csirke alaplevet.

    Felforraljuk, megsózzuk, hozzáadjuk feldarabolt aszalt barackot és lassú tűzön, fedő alatt a rizs puhulásáig főzzük. Ha szükséges, még adjunk hozzá alaplevet, vagy vizet.

    A petrezselyem zöldet felaprítjuk és tálalás előtt belekeverjük az ételbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá