Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Créme brulée recept

Créme brulée
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg habtejszín
    • 1 dl tej
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1/2 vaníliarúd
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1/2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5 dkg barna cukor

    Elkészítése:

    A habtejszínt, a tejet és 2,5 dkg cukrot a vaníliarúddal együtt felforralunk. Közben egy másik tálban a tojássárgáját és a tojásfehérjét 2,5 dkg cukorral elkeverjük.

    A felforralt tejből a vaníliarudat kivesszük, majd a tojásos keverékhez öntjük, és az egészet habosra keverjük. A meglehetősen folyékony állagú krémet négy szuflé tálkába öntjük. A tálkákat egy magasabb falú tepsire helyezzük és a tepsit a tálkák feléig felengedjük vízzel.

    Légkeveréses, előmelegített sütőbe rakjuk őket és 120 ºC-on kb. 80-90 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, amikor a krém közepe is szilárd.

    Miután a tálkák kihűltek, fogyasztásig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt 5 dkg barna cukrot egyenlően elosztunk a négy tálka tetején, és karamellizáló pisztollyal, vagy forró grillsütőben rákaramellizáljuk a cukrot.

    Ezután kissé lehűtjük és fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá