Zöldséges bulgursaláta recept
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 40 dkg bulgur
- 2 közepes lila hagyma
- 1 közepes kápia paprika
- 2 közepes paradicsom
- 1 közepes kígyóuborka
- 3 dl víz
- só ízlés szerint
Öntethez:
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek olívaolaj
Tetejére:
- 2 ek tejföl
- 1 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 közepes csemegeuborka
- 1 közepes paradicsom
Elkészítése:
Az öntet elkészítése:
Zöldségeket összedaraboljuk, hozzáadjuk az olívaolajat, tejfölt, belepréseljük a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk.
Az alap elkészítése:
A bulgurt egy tálban összekeverjük a sóval és 3 dl forró vízzel.
Lefedve állni hagyjuk addig, amíg a vizet teljesen magába szívja.
Hozzáadjuk a tejfölös zöldségeket és összekeverjük.
Díszítés:
A tetején elsimítjuk a tejfölt.
A főtt tojást felszeleteljük és hóembert készítünk belőle. Egy-egy egész bors lesz a szeme.
Paradicsom cikkből készítjük a hóember sapkáját, az orrát, és a gombjait.
Az uborkát felszeleteljük, karácsonyfát készítünk belőle. Karácsonyfán a gömbök paradicsomból lettek kivágva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









