Zöldséges bulgursaláta recept

Hozzávalók:
Alaphoz:
- 40 dkg bulgur
- 2 közepes lila hagyma
- 1 közepes kápia paprika
- 2 közepes paradicsom
- 1 közepes kígyóuborka
- 3 dl víz
- só ízlés szerint
Öntethez:
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek olívaolaj
Tetejére:
- 2 ek tejföl
- 1 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes csemegeuborka
- 1 közepes paradicsom
Elkészítése:
Az öntet elkészítése:
Zöldségeket összedaraboljuk, hozzáadjuk az olívaolajat, tejfölt, belepréseljük a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk.
Az alap elkészítése:
A bulgurt egy tálban összekeverjük a sóval és 3 dl forró vízzel.
Lefedve állni hagyjuk addig, amíg a vizet teljesen magába szívja.
Hozzáadjuk a tejfölös zöldségeket és összekeverjük.
Díszítés:
A tetején elsimítjuk a tejfölt.
A főtt tojást felszeleteljük és hóembert készítünk belőle. Egy-egy egész bors lesz a szeme.
Paradicsom cikkből készítjük a hóember sapkáját, az orrát, és a gombjait.
Az uborkát felszeleteljük, karácsonyfát készítünk belőle. Karácsonyfán a gömbök paradicsomból lettek kivágva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »