Zöldséges bulgursaláta recept
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 40 dkg bulgur
- 2 közepes lila hagyma
- 1 közepes kápia paprika
- 2 közepes paradicsom
- 1 közepes kígyóuborka
- 3 dl víz
- só ízlés szerint
Öntethez:
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek olívaolaj
Tetejére:
- 2 ek tejföl
- 1 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 közepes csemegeuborka
- 1 közepes paradicsom
Elkészítése:
Az öntet elkészítése:
Zöldségeket összedaraboljuk, hozzáadjuk az olívaolajat, tejfölt, belepréseljük a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk.
Az alap elkészítése:
A bulgurt egy tálban összekeverjük a sóval és 3 dl forró vízzel.
Lefedve állni hagyjuk addig, amíg a vizet teljesen magába szívja.
Hozzáadjuk a tejfölös zöldségeket és összekeverjük.
Díszítés:
A tetején elsimítjuk a tejfölt.
A főtt tojást felszeleteljük és hóembert készítünk belőle. Egy-egy egész bors lesz a szeme.
Paradicsom cikkből készítjük a hóember sapkáját, az orrát, és a gombjait.
Az uborkát felszeleteljük, karácsonyfát készítünk belőle. Karácsonyfán a gömbök paradicsomból lettek kivágva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









