Virslis lencsesaláta szilveszterre recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 80 dkg főtt lencse
- 4 dl tejföl
- 12 evőkanál majonéz
- 1 kis fej lilahagyma
- Só ízlés szerint
- 10 füstölt virsli
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kiskanál citromlé
- 1 evőkanál mustár
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítés:
Keverjük össze a tejfölt, a majonézt és a mustárt egy nagy tálban. Ízesítsük citromlével és sóval. Ezt követően óvatosan forgassuk hozzá a főtt lencsét.
Főzzük meg a tojást, majd hűtsük le hideg vízben és szeleteljük fel. A lilahagymát és a virslit is karikázzuk fel vékonyan.
Keverjük hozzá a felkarikázott hagymát és virslit a lencséhez. Díszítsük apróra vágott petrezselyemzölddel és a tojásszeletekkel.
Tegyük a salátát a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt keverjük át még egyszer.
Ez a tápláló és ízletes saláta remek választás lehet ebédre vagy vacsorára, különösen a hidegebb napokon. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.