Virslis lencsesaláta szilveszterre

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg főtt lencse
  • 4 dl tejföl
  • 12 evőkanál majonéz
  • 1 kis fej lilahagyma
  • Só ízlés szerint
  • 10 füstölt virsli
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kiskanál citromlé
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 tojás

Elkészítés:

Keverjük össze a tejfölt, a majonézt és a mustárt egy nagy tálban. Ízesítsük citromlével és sóval. Ezt követően óvatosan forgassuk hozzá a főtt lencsét.

Főzzük meg a tojást, majd hűtsük le hideg vízben és szeleteljük fel. A lilahagymát és a virslit is karikázzuk fel vékonyan.

Keverjük hozzá a felkarikázott hagymát és virslit a lencséhez. Díszítsük apróra vágott petrezselyemzölddel és a tojásszeletekkel.

Tegyük a salátát a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt keverjük át még egyszer.

Ez a tápláló és ízletes saláta remek választás lehet ebédre vagy vacsorára, különösen a hidegebb napokon. Jó étvágyat!