Virslis lencsesláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 2 pár virsli
- 0,5 ek cukor
- 1 ek ecet
- 7 ek majonéz
- 7 ek tejföl
- pár csepp citromlé
- 1 tk mustár (opcionális)
- 1 csokor újhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 2-3 babaérlevél
Elkészítése:
A virsliket megfőzzük, majd ha kihűlt, szeletekre vágjuk.
A lencsét felöntjük kb 3-szoros mennyiségű vízzel, hozzáadunk egy kis csipet sót és a babérlevelet, majd puhára főzzük. Még melegen belekeerjük a cukrot és az ecetet, majd a levében hagyjuk kihűlni.
A tejfölt elkeverjük a majonézzel, citromlével, esetleg a mustárral.
Hozzáadjuk a felaprított hagymát és a virslit, majd jól összeforgatjuk. Ekkor hozzáadjuk a leszűrt lencsét és összekeverjük.
Egy napig hűtőben érleljük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »