Virslis lencsesláta recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 2 pár virsli
- 0,5 ek cukor
- 1 ek ecet
- 7 ek majonéz
- 7 ek tejföl
- pár csepp citromlé
- 1 tk mustár (opcionális)
- 1 csokor újhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 2-3 babaérlevél
Elkészítése:
A virsliket megfőzzük, majd ha kihűlt, szeletekre vágjuk.
A lencsét felöntjük kb 3-szoros mennyiségű vízzel, hozzáadunk egy kis csipet sót és a babérlevelet, majd puhára főzzük. Még melegen belekeerjük a cukrot és az ecetet, majd a levében hagyjuk kihűlni.
A tejfölt elkeverjük a majonézzel, citromlével, esetleg a mustárral.
Hozzáadjuk a felaprított hagymát és a virslit, majd jól összeforgatjuk. Ekkor hozzáadjuk a leszűrt lencsét és összekeverjük.
Egy napig hűtőben érleljük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.