Virslis lencsesláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 2 pár virsli
- 0,5 ek cukor
- 1 ek ecet
- 7 ek majonéz
- 7 ek tejföl
- pár csepp citromlé
- 1 tk mustár (opcionális)
- 1 csokor újhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 2-3 babaérlevél
Elkészítése:
A virsliket megfőzzük, majd ha kihűlt, szeletekre vágjuk.
A lencsét felöntjük kb 3-szoros mennyiségű vízzel, hozzáadunk egy kis csipet sót és a babérlevelet, majd puhára főzzük. Még melegen belekeerjük a cukrot és az ecetet, majd a levében hagyjuk kihűlni.
A tejfölt elkeverjük a majonézzel, citromlével, esetleg a mustárral.
Hozzáadjuk a felaprított hagymát és a virslit, majd jól összeforgatjuk. Ekkor hozzáadjuk a leszűrt lencsét és összekeverjük.
Egy napig hűtőben érleljük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »