Virslis lencsesláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 2 pár virsli
- 0,5 ek cukor
- 1 ek ecet
- 7 ek majonéz
- 7 ek tejföl
- pár csepp citromlé
- 1 tk mustár (opcionális)
- 1 csokor újhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 2-3 babaérlevél
Elkészítése:
A virsliket megfőzzük, majd ha kihűlt, szeletekre vágjuk.
A lencsét felöntjük kb 3-szoros mennyiségű vízzel, hozzáadunk egy kis csipet sót és a babérlevelet, majd puhára főzzük. Még melegen belekeerjük a cukrot és az ecetet, majd a levében hagyjuk kihűlni.
A tejfölt elkeverjük a majonézzel, citromlével, esetleg a mustárral.
Hozzáadjuk a felaprított hagymát és a virslit, majd jól összeforgatjuk. Ekkor hozzáadjuk a leszűrt lencsét és összekeverjük.
Egy napig hűtőben érleljük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »