Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslis lencsesaláta recept

Virslis lencsesaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 pár füstölt virsli
    • 20 dkg lencse
    • 15 dkg füstölt sajt
    • 1 hagyma
    • 2-3 dl tejföl
    • 1 tubus majonéz
    • 1 tk csípős dijoni mustár
    • cukor (nálam édesítő)
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A virslit és a lencsét megfőzzük, majd mindkettőt kihűtjük. Ezután a kihűlt virslit felkarikázzuk.
    A sajtot felkockázzuk, a hagymát pedig apróra felvágjuk.

    Egy tálba beletesszük a kihűtött lencsét, a felkarikázott virslit, a felkockázott sajtot, és az apróra vágott hagymát, majd óvatosan összekeverjük.

    Egy másik tálba beletesszük, majd simára keverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót, ízlés szerint cukrot és az őrölt borsot. Ráöntjük a virslis keverékre, és óvatosan összekeverjük. Egy-két órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Tálaláskor ízlés szerint péksüteményt, vagy pirítóst kínálhatunk hozzá.

    A virslis lencsesaláta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 218 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá