Virslis lencsesaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 pár füstölt virsli
  • 20 dkg lencse
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 hagyma
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 tubus majonéz
  • 1 tk csípős dijoni mustár
  • cukor (nálam édesítő)
  • őrölt bors

Elkészítése:

A virslit és a lencsét megfőzzük, majd mindkettőt kihűtjük. Ezután a kihűlt virslit felkarikázzuk.
A sajtot felkockázzuk, a hagymát pedig apróra felvágjuk.

Egy tálba beletesszük a kihűtött lencsét, a felkarikázott virslit, a felkockázott sajtot, és az apróra vágott hagymát, majd óvatosan összekeverjük.

Egy másik tálba beletesszük, majd simára keverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót, ízlés szerint cukrot és az őrölt borsot. Ráöntjük a virslis keverékre, és óvatosan összekeverjük. Egy-két órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálaláskor ízlés szerint péksüteményt, vagy pirítóst kínálhatunk hozzá.