Vendégváró hidegtál recept

Hozzávalók:
- 20 dkg gépsonka
- 5 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 közepes csemegeuborka
- 2 közepes fej lilahagyma
- 40 dkg franciasalátaalap
- 2 teáskanál zselatin
- só ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 6 ek majonéz
- 2 leveskocka
- 2 dl víz
- 2 közepes paradicsom
Elkészítése:
A sonkát, főtt tojásokat, uborkát és a lilahagymát felkockázzuk.
A zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A tejfölt kikeverjük a majonézzel, hozzáadjuk az összeaprított alapanyagokat és a leszűrt zöldségeket.
A vizet felforraljuk a leveskockákkal. Amikor felforrt, hozzáadjuk a zselatint és még melegen összekeverjük a tojásos keverékkel, majd tortaformába vagy másmilyen tetszőleges formába simítjuk és kihűtjük.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd kivesszük a formából és tálcára tesszük.
A paradicsom héját vékonyan körbevágjuk és rózsákat alakítunk ki belőle, majd ezzel díszítjük a saláta tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »