Vendégváró hidegtál recept
Hozzávalók:
- 20 dkg gépsonka
- 5 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 közepes csemegeuborka
- 2 közepes fej lilahagyma
- 40 dkg franciasalátaalap
- 2 teáskanál zselatin
- só ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 6 ek majonéz
- 2 leveskocka
- 2 dl víz
- 2 közepes paradicsom
Elkészítése:
A sonkát, főtt tojásokat, uborkát és a lilahagymát felkockázzuk.
A zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A tejfölt kikeverjük a majonézzel, hozzáadjuk az összeaprított alapanyagokat és a leszűrt zöldségeket.
A vizet felforraljuk a leveskockákkal. Amikor felforrt, hozzáadjuk a zselatint és még melegen összekeverjük a tojásos keverékkel, majd tortaformába vagy másmilyen tetszőleges formába simítjuk és kihűtjük.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd kivesszük a formából és tálcára tesszük.
A paradicsom héját vékonyan körbevágjuk és rózsákat alakítunk ki belőle, majd ezzel díszítjük a saláta tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









