Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vendégváró hidegtál recept

Vendégváró hidegtál
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg gépsonka
    • 5 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 közepes csemegeuborka
    • 2 közepes fej lilahagyma
    • 40 dkg franciasalátaalap
    • 2 teáskanál zselatin
    • só ízlés szerint
    • 2 dl tejföl
    • 6 ek majonéz
    • 2 leveskocka
    • 2 dl víz
    • 2 közepes paradicsom

    Elkészítése:

    A sonkát, főtt tojásokat, uborkát és a lilahagymát felkockázzuk.

    A zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

    A tejfölt kikeverjük a majonézzel, hozzáadjuk az összeaprított alapanyagokat és a leszűrt zöldségeket.

    A vizet felforraljuk a leveskockákkal. Amikor felforrt, hozzáadjuk a zselatint és még melegen összekeverjük a tojásos keverékkel, majd tortaformába vagy másmilyen tetszőleges formába simítjuk és kihűtjük.

    Pár órára hűtőbe tesszük, majd kivesszük a formából és tálcára tesszük.

    A paradicsom héját vékonyan körbevágjuk és rózsákat alakítunk ki belőle, majd ezzel díszítjük a saláta tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá