Vendégváró hidegtál

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg gépsonka
  • 5 főtt tojás
  • 4 közepes csemegeuborka
  • 2 közepes fej lilahagyma
  • 40 dkg franciasalátaalap
  • 2 teáskanál zselatin
  • só ízlés szerint
  • 2 dl tejföl
  • 6 ek majonéz
  • 2 leveskocka
  • 2 dl víz
  • 2 közepes paradicsom

Elkészítése:

A sonkát, főtt tojásokat, uborkát és a lilahagymát felkockázzuk.

A zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

A tejfölt kikeverjük a majonézzel, hozzáadjuk az összeaprított alapanyagokat és a leszűrt zöldségeket.

A vizet felforraljuk a leveskockákkal. Amikor felforrt, hozzáadjuk a zselatint és még melegen összekeverjük a tojásos keverékkel, majd tortaformába vagy másmilyen tetszőleges formába simítjuk és kihűtjük.

Pár órára hűtőbe tesszük, majd kivesszük a formából és tálcára tesszük.

A paradicsom héját vékonyan körbevágjuk és rózsákat alakítunk ki belőle, majd ezzel díszítjük a saláta tetejét.