Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Uborkatekercsek tzatzikivel töltve recept

Uborkatekercsek tzatzikivel töltve
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kígyóuborka
    • 3 evőkanál tejföl
    • 1 kiskanál mustár
    • kevés só
    • 1 evőkanálnyi friss!, aprított kaporlevél
    • 1 csipet bors
    • kevés só
    • 1 csomag színtelen növényi zselatin

    Elkészítése:

    Az uborkát zöldséghámozóval egyenletes csíkokra vágtam. A közel azonos méretűeket különtettem a hengerekhez, a többit felcsíkoztam. (zsülienre) Az uborkát megsóztam (külön, a hengereknek valót is,) és 1 órát állni hagytam. A salátának valót kinyomkodtam, a hengerek alkotórészeit leitattam.

    Bekevertem a tzatzikit tejföllel, kevés mustárral, a felaprított kaporral, fokhagymaporral, és a borssal.

    A zselatint felfőztem vízzel, majd a hengereknek való uborkák végeire cseppentettem keveset, és megformáltam a hengereket. A többi zselatint a tzatzikihez kevertem, majd beletöltöttem kiskanállal a hengerekbe.

    Hűtőbe raktam, ahol egy éjszakát pihent. Még így is engedett kevés levet, így legközelebb az uborka besózását követően hosszabb ideig hagyom állni, és jobban kicsavarom. A hengerek tetejét csipetnyi kaporral díszítettem.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá