Uborkatekercsek tzatzikivel töltve

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kígyóuborka
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 kiskanál mustár
  • kevés só
  • 1 evőkanálnyi friss!, aprított kaporlevél
  • 1 csipet bors
  • kevés só
  • 1 csomag színtelen növényi zselatin

Elkészítése:

Az uborkát zöldséghámozóval egyenletes csíkokra vágtam. A közel azonos méretűeket különtettem a hengerekhez, a többit felcsíkoztam. (zsülienre) Az uborkát megsóztam (külön, a hengereknek valót is,) és 1 órát állni hagytam. A salátának valót kinyomkodtam, a hengerek alkotórészeit leitattam.

Bekevertem a tzatzikit tejföllel, kevés mustárral, a felaprított kaporral, fokhagymaporral, és a borssal.

A zselatint felfőztem vízzel, majd a hengereknek való uborkák végeire cseppentettem keveset, és megformáltam a hengereket. A többi zselatint a tzatzikihez kevertem, majd beletöltöttem kiskanállal a hengerekbe.

Hűtőbe raktam, ahol egy éjszakát pihent. Még így is engedett kevés levet, így legközelebb az uborka besózását követően hosszabb ideig hagyom állni, és jobban kicsavarom. A hengerek tetejét csipetnyi kaporral díszítettem.