Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Majonézes, hagymás tojássaláta recept

Majonézes, hagymás tojássaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    Az alaphoz:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 fej vöröshagyma

    Az öntethez:

    • 50 g majonéz
    • 200 g tejföl
    • 1 evőkanál mustár
    • 0,5 mokkáskanál kristálycukor
    • 3 csipet só
    • 1 csipet őrölt fehérbors

    Elkészítése:

    Tojás főzése

    A tojásokat hideg vízben feltesszük főni, majd forrástól számítva 10 percig főzzük. Ezután leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük, és teljesen kihűlni hagyjuk.

    Öntet elkészítése

    Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Sóval, fehérborssal és kristálycukorral ízesítjük. Az öntet legyen enyhén savanykás.

    Összeállítás

    A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, majd az öntethez keverjük.

    A kihűlt tojásokat meghámozzuk, kockára vágjuk, majd óvatosan az öntethez forgatjuk, hogy a tojás ne törjön össze.

    A kész tojássalátát lefedjük, és legalább pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

    Tipp

    Ha a hagyma ízét lágyítanánk, felvágás után pár percre hideg vízbe áztathatjuk, majd lecsepegtetjük. A saláta jól illik sült húsok mellé, de friss kiflivel vagy zsemlével önálló ételként is tálalható. Másnap még jobban összeérnek benne az ízek.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek