Majonézes, hagymás tojássaláta recept
Hozzávalók
Az alaphoz:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 fej vöröshagyma
Az öntethez:
- 50 g majonéz
- 200 g tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 0,5 mokkáskanál kristálycukor
- 3 csipet só
- 1 csipet őrölt fehérbors
Elkészítése:
Tojás főzése
A tojásokat hideg vízben feltesszük főni, majd forrástól számítva 10 percig főzzük. Ezután leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük, és teljesen kihűlni hagyjuk.
Öntet elkészítése
Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Sóval, fehérborssal és kristálycukorral ízesítjük. Az öntet legyen enyhén savanykás.
Összeállítás
A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, majd az öntethez keverjük.
A kihűlt tojásokat meghámozzuk, kockára vágjuk, majd óvatosan az öntethez forgatjuk, hogy a tojás ne törjön össze.
A kész tojássalátát lefedjük, és legalább pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp
Ha a hagyma ízét lágyítanánk, felvágás után pár percre hideg vízbe áztathatjuk, majd lecsepegtetjük. A saláta jól illik sült húsok mellé, de friss kiflivel vagy zsemlével önálló ételként is tálalható. Másnap még jobban összeérnek benne az ízek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









