Majonézes, hagymás tojássaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Majonézes, hagymás tojássaláta

Hozzávalók

Az alaphoz:

  • 6 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma

Az öntethez:

  • 50 g majonéz
  • 200 g tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 0,5 mokkáskanál kristálycukor
  • 3 csipet só
  • 1 csipet őrölt fehérbors

Elkészítése:

Tojás főzése

A tojásokat hideg vízben feltesszük főni, majd forrástól számítva 10 percig főzzük. Ezután leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük, és teljesen kihűlni hagyjuk.

Öntet elkészítése

Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Sóval, fehérborssal és kristálycukorral ízesítjük. Az öntet legyen enyhén savanykás.

Összeállítás

A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, majd az öntethez keverjük.

A kihűlt tojásokat meghámozzuk, kockára vágjuk, majd óvatosan az öntethez forgatjuk, hogy a tojás ne törjön össze.

A kész tojássalátát lefedjük, és legalább pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp

Ha a hagyma ízét lágyítanánk, felvágás után pár percre hideg vízbe áztathatjuk, majd lecsepegtetjük. A saláta jól illik sült húsok mellé, de friss kiflivel vagy zsemlével önálló ételként is tálalható. Másnap még jobban összeérnek benne az ízek.