Tojásos virslisaláta recept

Hozzávalók:
- 1 kg virsli (műbeles)
- 1 fej lilahagyma (nagy)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 85 dkg tejföl
Elkészítése:
A virslit megfőzzük. Amikor megfőtt, a műbelet leszedjük róla, majd felkarikázzuk. A lilahagymát nagyon vékony csíkokra vágjuk és besózzuk.
A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk. A sárgáját külön edénybe szedjük, összetörjük villával és kevés sóval, vagy ételízesítővel valamint az olívaolajjal kikeverjük. A tojásfehérjét pedig felcsíkozzuk.
A felszeletelt virslit, a lilahagymát, a tojásfehérjét, a tejfölt, és az átlagosnál több borsot, valamint a kikevert tojássárgáját összekeverjük. Szükség esetén ízesítjük még.
Arra jó figyelni, hogy néhány órás hűtőben állás után valószínűleg újra kell fűszerezni. Ez természetes, ahogy az ízek összeérnek. Kicsit utána kell sózni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »