Tojásos virslisaláta recept

Hozzávalók:
- 1 kg virsli (műbeles)
- 1 fej lilahagyma (nagy)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 85 dkg tejföl
Elkészítése:
A virslit megfőzzük. Amikor megfőtt, a műbelet leszedjük róla, majd felkarikázzuk. A lilahagymát nagyon vékony csíkokra vágjuk és besózzuk.
A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk. A sárgáját külön edénybe szedjük, összetörjük villával és kevés sóval, vagy ételízesítővel valamint az olívaolajjal kikeverjük. A tojásfehérjét pedig felcsíkozzuk.
A felszeletelt virslit, a lilahagymát, a tojásfehérjét, a tejfölt, és az átlagosnál több borsot, valamint a kikevert tojássárgáját összekeverjük. Szükség esetén ízesítjük még.
Arra jó figyelni, hogy néhány órás hűtőben állás után valószínűleg újra kell fűszerezni. Ez természetes, ahogy az ízek összeérnek. Kicsit utána kell sózni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »