Hozzávalók:
Elkészítése:
A virslit megfőzzük. Amikor megfőtt, a műbelet leszedjük róla, majd felkarikázzuk. A lilahagymát nagyon vékony csíkokra vágjuk és besózzuk.
A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk. A sárgáját külön edénybe szedjük, összetörjük villával és kevés sóval, vagy ételízesítővel valamint az olívaolajjal kikeverjük. A tojásfehérjét pedig felcsíkozzuk.
A felszeletelt virslit, a lilahagymát, a tojásfehérjét, a tejfölt, és az átlagosnál több borsot, valamint a kikevert tojássárgáját összekeverjük. Szükség esetén ízesítjük még.
Arra jó figyelni, hogy néhány órás hűtőben állás után valószínűleg újra kell fűszerezni. Ez természetes, ahogy az ízek összeérnek. Kicsit utána kell sózni.