Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tésztasaláta csirketepertővel recept

Tésztasaláta csirketepertővel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 250 g orsótészta
    • 2 db csirkecomb
    • 1 db sárgarépa
    • 1 szál újhagyma
    • 1/2 kaliforniai paprika
    • 1 kanál teriyaki szósz
    • 1 kanál ételecet
    • kevés só
    • 1 kanál balzsamecet
    • 1 csipet cukor
    • 2 kanál extra szűz olíva olaj

    Elkészítése:

    A csirkecombokat lebőrözzük, a bőr, és a háj kivételével sós, enyhén ecetes vízben feltesszük főni.

    A bőréből, és a hájból kevés olajon, pici cukrot hozzáadva tepertőt készítünk. Mikor a hús megfőtt kivesszük a vízből, és meghűtjük, majd csíkokra vágjuk. Ugyanabban a vízben megfőzzük a tésztát is.

    A serpenyőben, vékony csíkokra (zsülien) vágott sárgarépát dinsztelünk, majd karikákra vágott újhagymát, és kockázott színes paprikát adunk hozzá. Amikor a tészta megfőtt, a serpenyőben maradt zsírba forgatjuk, hozzáadjuk a comb csíkokat, kevés balzsamecetet, 1 kanál teriyaki szószt, és extra szűz olíva olajat adunk hozzá.

    Összeforgatjuk, és melegen tálaljuk. Tálaláskor rászórjuk a csirketepertőt.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá