Tésztasaláta csirketepertővel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 250 g orsótészta
  • 2 db csirkecomb
  • 1 db sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • 1/2 kaliforniai paprika
  • 1 kanál teriyaki szósz
  • 1 kanál ételecet
  • kevés só
  • 1 kanál balzsamecet
  • 1 csipet cukor
  • 2 kanál extra szűz olíva olaj

Elkészítése:

A csirkecombokat lebőrözzük, a bőr, és a háj kivételével sós, enyhén ecetes vízben feltesszük főni.

A bőréből, és a hájból kevés olajon, pici cukrot hozzáadva tepertőt készítünk. Mikor a hús megfőtt kivesszük a vízből, és meghűtjük, majd csíkokra vágjuk. Ugyanabban a vízben megfőzzük a tésztát is.

A serpenyőben, vékony csíkokra (zsülien) vágott sárgarépát dinsztelünk, majd karikákra vágott újhagymát, és kockázott színes paprikát adunk hozzá. Amikor a tészta megfőtt, a serpenyőben maradt zsírba forgatjuk, hozzáadjuk a comb csíkokat, kevés balzsamecetet, 1 kanál teriyaki szószt, és extra szűz olíva olajat adunk hozzá.

Összeforgatjuk, és melegen tálaljuk. Tálaláskor rászórjuk a csirketepertőt.