Tavaszi saláta vidám tálalásban recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 4 db retek
- 4 közepes újhagyma
- 6 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg sajt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 6 ek majonéz
Díszítéshez
- 1 közepes sárgarépa
- 2 koktélparadicsom
- 2 fekete olajbogyó
- 1 szál petrezselyem
Elkészítése:
Burgonyát megmossuk, héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk, és felkockázzuk.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és felkockázzuk.
A hagymát zöldjével és a retekkel együtt felkarikázzuk.
A sajtot felkockázzuk.
Egy nagyobb tálba tesszük a feldarabolt alapanyagokat, hozzáadjuk a tejfölt, majonézt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeforgatjuk.
A tálaló tányér szélét salátalevelekkel díszítjük, majd a közepére halmozzuk a salátát. A tetejét simára dolgozzuk, és vékony réteg tejföllel megkenjük.
Díszítés:
Díszítéshez a sárgarépát meghámozzuk, és pillangót formázunk belőle (vagy pillangó kiszúróval). A saláta tetejére helyezzük a pillangókat, és retek kockákkal csinosítjuk.
Szintén sárgarépából vágjuk ki a virágokat, petrezselyemszárból formázzuk a kialakított virág szárát. Koktélparadicsomból és olajbogyóból elkészítjük a katicabogarat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









