Hozzávalók:
Díszítéshez
Elkészítése:
Burgonyát megmossuk, héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk, és felkockázzuk.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és felkockázzuk.
A hagymát zöldjével és a retekkel együtt felkarikázzuk.
A sajtot felkockázzuk.
Egy nagyobb tálba tesszük a feldarabolt alapanyagokat, hozzáadjuk a tejfölt, majonézt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeforgatjuk.
A tálaló tányér szélét salátalevelekkel díszítjük, majd a közepére halmozzuk a salátát. A tetejét simára dolgozzuk, és vékony réteg tejföllel megkenjük.
Díszítéshez a sárgarépát meghámozzuk, és pillangót formázunk belőle (vagy pillangó kiszúróval). A saláta tetejére helyezzük a pillangókat, és retek kockákkal csinosítjuk.
Szintén sárgarépából vágjuk ki a virágokat, petrezselyemszárból formázzuk a kialakított virág szárát. Koktélparadicsomból és olajbogyóból elkészítjük a katicabogarat.