Tavaszi saláta vidám tálalásban

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 4 db retek
  • 4 közepes újhagyma
  • 6 db főtt tojás
  • 10 dkg sajt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 dl tejföl
  • 6 ek majonéz

Díszítéshez

  • 1 közepes sárgarépa
  • 2 koktélparadicsom
  • 2 fekete olajbogyó
  • 1 szál petrezselyem

Elkészítése:

Burgonyát megmossuk, héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk, és felkockázzuk.

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és felkockázzuk.

A hagymát zöldjével és a retekkel együtt felkarikázzuk.

A sajtot felkockázzuk.

Egy nagyobb tálba tesszük a feldarabolt alapanyagokat, hozzáadjuk a tejfölt, majonézt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeforgatjuk.

A tálaló tányér szélét salátalevelekkel díszítjük, majd a közepére halmozzuk a salátát. A tetejét simára dolgozzuk, és vékony réteg tejföllel megkenjük.

Díszítés:

Díszítéshez a sárgarépát meghámozzuk, és pillangót formázunk belőle (vagy pillangó kiszúróval). A saláta tetejére helyezzük a pillangókat, és retek kockákkal csinosítjuk.

Szintén sárgarépából vágjuk ki a virágokat, petrezselyemszárból formázzuk a kialakított virág szárát. Koktélparadicsomból és olajbogyóból elkészítjük a katicabogarat.