Rántott karfiol franciasalátával recept
Hozzávalók:
A karfiolhoz:
- 1,5 kg karfiol
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 teáskanál só
A salátához:
- 500 g sárgarépa és zöldborsó mix (fagyasztott)
- 1 db burgonya
- fél tubus majonéz
- 1 nagy tejföl (800 g)
- 2 kávéskanál porcukor
- 2 kávéskanál citromlé
- só
- 2 csipet fehér bors
- 2 kávéskanál mustár
Elkészítése:
Sós vízben megfőzzük a karfiolt, majd bepanírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Ezután olajban megsütjük.
Elkészítjük a salátát: megfőzzük a burgonyát és apróra vágjuk. A zöldség mixet megsózzuk és készre főzzük.
Összekeverjük a majonézt, a sót, a borsot, a porcukrot, a citromlevet és a mustárt. Hozzáadjuk a tejfölt, jól összedolgozzuk az egészet, ízlésünknek megfelelően. Végül nyakon öntjük vele a zöldségeket. Összekeverjük és lehűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










