Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott karfiol franciasalátával recept

Rántott karfiol franciasalátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A karfiolhoz:

    • 1,5 kg karfiol
    • 20 dkg zsemlemorzsa
    • 20 dkg liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál só

    A salátához:

    • 500 g sárgarépa és zöldborsó mix (fagyasztott)
    • 1 db burgonya
    • fél tubus majonéz
    • 1 nagy tejföl (800 g)
    • 2 kávéskanál porcukor
    • 2 kávéskanál citromlé
    • 2 csipet fehér bors
    • 2 kávéskanál mustár

    Elkészítése:

    Sós vízben megfőzzük a karfiolt, majd bepanírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

    Ezután olajban megsütjük.

    Elkészítjük a salátát: megfőzzük a burgonyát és apróra vágjuk. A zöldség mixet megsózzuk és készre főzzük.

    Összekeverjük a majonézt, a sót, a borsot, a porcukrot, a citromlevet és a mustárt. Hozzáadjuk a tejfölt, jól összedolgozzuk az egészet, ízlésünknek megfelelően. Végül nyakon öntjük vele a zöldségeket. Összekeverjük és lehűtjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá