Rántott karfiol franciasalátával recept

Hozzávalók:
A karfiolhoz:
- 1,5 kg karfiol
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál só
A salátához:
- 500 g sárgarépa és zöldborsó mix (fagyasztott)
- 1 db burgonya
- fél tubus majonéz
- 1 nagy tejföl (800 g)
- 2 kávéskanál porcukor
- 2 kávéskanál citromlé
- só
- 2 csipet fehér bors
- 2 kávéskanál mustár
Elkészítése:
Sós vízben megfőzzük a karfiolt, majd bepanírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Ezután olajban megsütjük.
Elkészítjük a salátát: megfőzzük a burgonyát és apróra vágjuk. A zöldség mixet megsózzuk és készre főzzük.
Összekeverjük a majonézt, a sót, a borsot, a porcukrot, a citromlevet és a mustárt. Hozzáadjuk a tejfölt, jól összedolgozzuk az egészet, ízlésünknek megfelelően. Végül nyakon öntjük vele a zöldségeket. Összekeverjük és lehűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »