Rántott karfiol franciasalátával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A karfiolhoz:
- 1,5 kg karfiol
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg liszt
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál só
A salátához:
- 500 g sárgarépa és zöldborsó mix (fagyasztott)
- 1 db burgonya
- fél tubus majonéz
- 1 nagy tejföl (800 g)
- 2 kávéskanál porcukor
- 2 kávéskanál citromlé
- só
- 2 csipet fehér bors
- 2 kávéskanál mustár
Elkészítése:
Sós vízben megfőzzük a karfiolt, majd bepanírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Ezután olajban megsütjük.
Elkészítjük a salátát: megfőzzük a burgonyát és apróra vágjuk. A zöldség mixet megsózzuk és készre főzzük.
Összekeverjük a majonézt, a sót, a borsot, a porcukrot, a citromlevet és a mustárt. Hozzáadjuk a tejfölt, jól összedolgozzuk az egészet, ízlésünknek megfelelően. Végül nyakon öntjük vele a zöldségeket. Összekeverjük és lehűtjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.