Rántott karfiol franciasalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A karfiolhoz:

  • 1,5 kg karfiol
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 1 teáskanál só

A salátához:

  • 500 g sárgarépa és zöldborsó mix (fagyasztott)
  • 1 db burgonya
  • fél tubus majonéz
  • 1 nagy tejföl (800 g)
  • 2 kávéskanál porcukor
  • 2 kávéskanál citromlé
  • 2 csipet fehér bors
  • 2 kávéskanál mustár

Elkészítése:

Sós vízben megfőzzük a karfiolt, majd bepanírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Ezután olajban megsütjük.

Elkészítjük a salátát: megfőzzük a burgonyát és apróra vágjuk. A zöldség mixet megsózzuk és készre főzzük.

Összekeverjük a majonézt, a sót, a borsot, a porcukrot, a citromlevet és a mustárt. Hozzáadjuk a tejfölt, jól összedolgozzuk az egészet, ízlésünknek megfelelően. Végül nyakon öntjük vele a zöldségeket. Összekeverjük és lehűtjük.