Paradicsomsaláta karamellizált karalábékockákkal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kis fej karalábé
- 1 kg paradicsom
- 1 közepes fej lila hagyma
- 6 – 8 friss bazsalikom levél
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek balzsamecet
- 2 ek extra szűz olívaolaj
Elkészítése:
A karalábét megtisztítottam, majd apró kockákra vágtam. Kevés olívaolajon, forró serpenyőben megpirítottam (karamellizáltam) annyira, hogy körben egy kis pörköt kapjon, de ne égjen meg.
A paradicsomokat nyolc darabra vágtam, a lila hagymát felszeleteltem, enyhén megsóztam. Nagyobb keverőtálban először a feldarabolt paradicsomot forgattam meg 2 kanál olívaolajban, majd hozzáadtam a csíkokra vágott lila hagymát, a pirított karalábé kockákat, az apróra vágott bazsalikomot, majd megöntöztem balzsamecettel, és megborsoztam.
Lazán ismét összeforgattam, vigyázva arra, hogy ne törjön, élvezeti értéke ne csökkenjen.
Grillezett ételek mellé, lehűtve tálaltam.
A paradicsomsaláta karamellizált karalábékockákkal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »