Paradicsomsaláta karamellizált karalábékockákkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kis fej karalábé
  • 1 kg paradicsom
  • 1 közepes fej lila hagyma
  • 6 – 8 friss bazsalikom levél
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek balzsamecet
  • 2 ek  extra szűz olívaolaj

Elkészítése:

A karalábét megtisztítottam, majd apró kockákra vágtam. Kevés olívaolajon, forró serpenyőben megpirítottam (karamellizáltam) annyira, hogy körben egy kis pörköt kapjon, de ne égjen meg.

A paradicsomokat nyolc darabra vágtam, a lila hagymát felszeleteltem, enyhén megsóztam. Nagyobb keverőtálban először a feldarabolt paradicsomot forgattam meg 2 kanál olívaolajban, majd hozzáadtam a csíkokra vágott lila hagymát, a pirított karalábé kockákat, az apróra vágott bazsalikomot, majd megöntöztem balzsamecettel, és megborsoztam.

Lazán ismét összeforgattam, vigyázva arra, hogy ne törjön, élvezeti értéke ne csökkenjen.

Grillezett ételek mellé, lehűtve tálaltam.