Pagodakarfiol saláta recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb pagodakarfiol
- fél dl fehérborecet
- fél dl olívaolaj vagy salátaolaj
- 1 kisebb jégsaláta vagy római saláta
- 1 uborka
- 1 közepes fehérretek
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb fej lilahagyma
- só
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megpároljuk. Semmiképp se főzzük túl, inkább egy picit roppanós maradjon, mint túl puha.
A többi zöldséget mossuk, tisztítsuk meg, majd kockázzuk fel.
Ha a karfiol megfőtt, hűtsük ki, majd rendezzük tálra a zöldségeket és enyhén sózzuk meg, majd a salátaolajat, illetve a borecetet csurgassuk rá és tegyük egy-két órára hűtőbe.
Nálunk a rablóhusi körete volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »