Pagodakarfiol saláta recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb pagodakarfiol
- fél dl fehérborecet
- fél dl olívaolaj vagy salátaolaj
- 1 kisebb jégsaláta vagy római saláta
- 1 uborka
- 1 közepes fehérretek
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb fej lilahagyma
- só
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megpároljuk. Semmiképp se főzzük túl, inkább egy picit roppanós maradjon, mint túl puha.
A többi zöldséget mossuk, tisztítsuk meg, majd kockázzuk fel.
Ha a karfiol megfőtt, hűtsük ki, majd rendezzük tálra a zöldségeket és enyhén sózzuk meg, majd a salátaolajat, illetve a borecetet csurgassuk rá és tegyük egy-két órára hűtőbe.
Nálunk a rablóhusi körete volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »