Nevenincs saláta recept

Hozzávalók:
- 30-40 dkg savanyú káposzta
- 2-3 szál újhagyma
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg edami vagy trappista sajt
- 15 dkg füstölt sonka vagy tarja
- 1-2 alma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint pirított sótlan mogyoró
Elkészítése:
A káposztát mindig átmosom fogyasztás előtt. Nekem sokszor túl savanyú, ezután felvágjuk. Ezt tesszük a hagymával is. A sonkát, a sajtokat és az almát tetszés szerint hasábokra vagy kockákra vágjuk és már kezdhetjük is összeállítani a salátát.
Egyszerűen csak keverjük össze a hozzávalókat egy nagy tálban. Sózzuk és borsozzuk meg.
A salátához kerülhet még némi pirított mogyoró és díszítésnek pedig fodros petrezselyem. Ez nálam elmaradt.
Higgyétek el másnap, mikor összeértek az ízek, még finomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »