Német saláta recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb zeller
- 1 konzerv kukorica
- 1 konzerv darabolt ananász
- 20 dkg sonka
- 3 alma
- 6 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 póréhagyma
- 480 g majonéz
- 1 nagydoboz tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Vágjuk csíkokra a zellert és főzzük félpuhára citromos, sós vízben.
Keverjük össze a majonézt, a tejfölt és az ananász levét egy külön tálban.
Vágjuk csíkokra az összes alapanyagot. Rétegezzük őket egy nagy tálban a következő sorrendben: zeller, kukorica, alma, tojás, sonka, ananász, póréhagyma. Minden réteg között locsoljuk meg a majonézes tejföllel.
A maradék tejfölt kenjük a saláta tetejére és szórjuk meg reszelt sajttal.
Helyezzük a salátát egy napra a hűtőbe. Tálalás előtt óvatosan keverjük össze.
Ez a gazdag és ízletes saláta tökéletes választás lehet egy ünnepi asztalra vagy akár egy hétvégi összejövetelre. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »