Német saláta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kisebb zeller
- 1 konzerv kukorica
- 1 konzerv darabolt ananász
- 20 dkg sonka
- 3 alma
- 6 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 póréhagyma
- 480 g majonéz
- 1 nagydoboz tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Vágjuk csíkokra a zellert és főzzük félpuhára citromos, sós vízben.
Keverjük össze a majonézt, a tejfölt és az ananász levét egy külön tálban.
Vágjuk csíkokra az összes alapanyagot. Rétegezzük őket egy nagy tálban a következő sorrendben: zeller, kukorica, alma, tojás, sonka, ananász, póréhagyma. Minden réteg között locsoljuk meg a majonézes tejföllel.
A maradék tejfölt kenjük a saláta tetejére és szórjuk meg reszelt sajttal.
Helyezzük a salátát egy napra a hűtőbe. Tálalás előtt óvatosan keverjük össze.
Ez a gazdag és ízletes saláta tökéletes választás lehet egy ünnepi asztalra vagy akár egy hétvégi összejövetelre. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.