Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Német saláta recept

Német saláta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb zeller
    • 1 konzerv kukorica
    • 1 konzerv darabolt ananász
    • 20 dkg sonka
    • 3 alma
    • 6 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 póréhagyma
    • 480 g majonéz
    • 1 nagydoboz tejföl
    • 20 dkg reszelt sajt

    Elkészítés:

    Vágjuk csíkokra a zellert és főzzük félpuhára citromos, sós vízben.

    Keverjük össze a majonézt, a tejfölt és az ananász levét egy külön tálban.

    Vágjuk csíkokra az összes alapanyagot. Rétegezzük őket egy nagy tálban a következő sorrendben: zeller, kukorica, alma, tojás, sonka, ananász, póréhagyma. Minden réteg között locsoljuk meg a majonézes tejföllel.

    A maradék tejfölt kenjük a saláta tetejére és szórjuk meg reszelt sajttal.

    Helyezzük a salátát egy napra a hűtőbe. Tálalás előtt óvatosan keverjük össze.

    Ez a gazdag és ízletes saláta tökéletes választás lehet egy ünnepi asztalra vagy akár egy hétvégi összejövetelre. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá