Német saláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kisebb zeller
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 konzerv darabolt ananász
  • 20 dkg sonka
  • 3 alma
  • 6 főtt tojás
  • 1 póréhagyma
  • 480 g majonéz
  • 1 nagydoboz tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Vágjuk csíkokra a zellert és főzzük félpuhára citromos, sós vízben.

Keverjük össze a majonézt, a tejfölt és az ananász levét egy külön tálban.

Vágjuk csíkokra az összes alapanyagot. Rétegezzük őket egy nagy tálban a következő sorrendben: zeller, kukorica, alma, tojás, sonka, ananász, póréhagyma. Minden réteg között locsoljuk meg a majonézes tejföllel.

A maradék tejfölt kenjük a saláta tetejére és szórjuk meg reszelt sajttal.

Helyezzük a salátát egy napra a hűtőbe. Tálalás előtt óvatosan keverjük össze.

Ez a gazdag és ízletes saláta tökéletes választás lehet egy ünnepi asztalra vagy akár egy hétvégi összejövetelre. Jó étvágyat!