Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos ráksaláta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 doboz rákkonzerv
    • 1 doboz nem füstölt lazackonzerv vagy más ízetlen
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos francia majonéz
    • 2-3 evőkanál konyak
    • 2 narancs
    • fél fej saláta

    Elkészítés:
    A sűrű majonézt a konyakkal meg annyi rákkonzervlével hígítjuk, hogy tartármártás sűrűségű legyen. A rákból négy szép, piros darabot félreteszünk, ez lesz majd a díszítés, a többit kis darabokra tépkedjük, a benne levő kemény részecskéket kiszedjük, és a húsát alaposan átválogatjuk, nehogy szálka maradjon benne. A rák- meg haldarabokat a mártásba keverjük, és nagyon apró kockákra belevágjuk a meghámozott narancsot is. Néhány órára jégbe hűtjük, majd salátalevéllel bélelt üvegtányérokba vagy talpas poharakba töltjük. A tetejét a félretett szép rákdarabokkal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá