Narancsos ráksaláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 doboz rákkonzerv
  • 1 doboz nem füstölt lazackonzerv vagy más ízetlen
  • 2 tojásos francia majonéz
  • 2-3 evőkanál konyak
  • 2 narancs
  • fél fej saláta

Elkészítés:
A sűrű majonézt a konyakkal meg annyi rákkonzervlével hígítjuk, hogy tartármártás sűrűségű legyen. A rákból négy szép, piros darabot félreteszünk, ez lesz majd a díszítés, a többit kis darabokra tépkedjük, a benne levő kemény részecskéket kiszedjük, és a húsát alaposan átválogatjuk, nehogy szálka maradjon benne. A rák- meg haldarabokat a mártásba keverjük, és nagyon apró kockákra belevágjuk a meghámozott narancsot is. Néhány órára jégbe hűtjük, majd salátalevéllel bélelt üvegtányérokba vagy talpas poharakba töltjük. A tetejét a félretett szép rákdarabokkal díszítjük.