Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meleg kelbimbósaláta recept

Meleg kelbimbósaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg kelbimbó
    • 1 gránátalma
    • 10 dkg sózott földimogyoró
    • fél citrom leve
    • 1 tk cukor (v. édesítőszer)
    • őrölt színes bors
    • 2-3 ek mogyoróolaj

    Elkészítése:

    A kelbimbó külső leveleit távolítsuk el, majd mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk félbe, majd helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.

    Sózzuk, frissen őröljünk rá borsot, és locsoljuk meg 1-2 ek mogyoróolajjal (vagy ízlés szerinti olajjal), és helyezzük az előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre.

    A dresszinghez a maradék olajat keverjük össze a citromlével, és ízlés szerint cukorral (vagy édesítőszerrel), majd tegyük félre.

    A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele. A megsült kelbimbót tegyük bele egy tálba, szórjuk meg a gránátalma magokkal és a mogyoróval, majd locsoljuk meg a dresszinggel.

    Tálaljuk melegen (de hidegen is kiváló! Kínálhatjuk sültek mellé, de így magában is fogyaszthatjuk pl. vacsorára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá