Meleg kelbimbósaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelbimbó
  • 1 gránátalma
  • 10 dkg sózott földimogyoró
  • fél citrom leve
  • 1 tk cukor (v. édesítőszer)
  • őrölt színes bors
  • 2-3 ek mogyoróolaj

Elkészítése:

A kelbimbó külső leveleit távolítsuk el, majd mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk félbe, majd helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.

Sózzuk, frissen őröljünk rá borsot, és locsoljuk meg 1-2 ek mogyoróolajjal (vagy ízlés szerinti olajjal), és helyezzük az előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre.

A dresszinghez a maradék olajat keverjük össze a citromlével, és ízlés szerint cukorral (vagy édesítőszerrel), majd tegyük félre.

A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele. A megsült kelbimbót tegyük bele egy tálba, szórjuk meg a gránátalma magokkal és a mogyoróval, majd locsoljuk meg a dresszinggel.

Tálaljuk melegen (de hidegen is kiváló! Kínálhatjuk sültek mellé, de így magában is fogyaszthatjuk pl. vacsorára.