Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás saláta sajtkosárban recept

Medvehagymás saláta sajtkosárban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs medvehagymás salátakeverék
    • 1 paradicsom
    • 1 kis fej lilahagyma
    • fél uborka
    • 2-3 piros retek
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 0,5 dl olaj
    • pici kakukkfű
    • csipet só
    • őrölt bors
    • kevés olívaolaj
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 kk mustár

    Elkészítése:

    A paradicsomot, az uborkát, és a retket összedaraboljuk, a lilahagymát felszeleteljük és a salátakeverékhez adjuk.

    Egy teflon serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal és a reszelt sajt negyedét beletesszük. Picit sózzuk, borsozzuk megszórjuk kakukkfűvel és addig sütjük amíg megszilárdul. Előveszünk egy üvegpoharat és a sajtot óvatosan rácsúsztatjuk, majd lenyomkodjuk, hogy felvegye a pohár (kosár) alakját. A sajtból négy kosárkát készítünk, és amikor elkészültek akkor megtöltjük őket a salátával.

    Meglocsoljuk az olívaolaj, só, bors, mustár és a zúzott fokhagyma keverékéből készített öntettel, és azonnal tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá