Medvehagymás saláta sajtkosárban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 cs medvehagymás salátakeverék
  • 1 paradicsom
  • 1 kis fej lilahagyma
  • fél uborka
  • 2-3 piros retek
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 0,5 dl olaj
  • pici kakukkfű
  • csipet só
  • őrölt bors
  • kevés olívaolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kk mustár

Elkészítése:

A paradicsomot, az uborkát, és a retket összedaraboljuk, a lilahagymát felszeleteljük és a salátakeverékhez adjuk.

Egy teflon serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal és a reszelt sajt negyedét beletesszük. Picit sózzuk, borsozzuk megszórjuk kakukkfűvel és addig sütjük amíg megszilárdul. Előveszünk egy üvegpoharat és a sajtot óvatosan rácsúsztatjuk, majd lenyomkodjuk, hogy felvegye a pohár (kosár) alakját. A sajtból négy kosárkát készítünk, és amikor elkészültek akkor megtöltjük őket a salátával.

Meglocsoljuk az olívaolaj, só, bors, mustár és a zúzott fokhagyma keverékéből készített öntettel, és azonnal tálalhatjuk.